Hoppa till huvudinnehåll
den 18 oktober 2024

Med din hjälp minskar vi kostnaderna för felsorterade sopor


Under året har vi betalat nästan 800 000 kronor i straffavgifter till Borås Energi och Miljö på grund av felsorterade sopor i våra matavfallskärl. Pengar som istället hade kunnat användas till att till exempel bygga nya lekplatser, fräscha upp trapphus eller förbättra utemiljöer.

För att undvika dessa kostnader i framtiden behöver vi hjälpas åt att sortera rätt. När brännbart avfall eller annat skräp hamnar i matavfallskärlen skapar det problem för återvinningen och leder till ökade kostnader. Genom att sortera rätt bidrar vi alla till att minska onödiga utgifter och förbättra våra boendemiljöer.

Vi har redan gjort en rad insatser för att underlätta sorteringen, som att installera nya avfallsbehållare, märka upp kärlen tydligare och informera om hur vi kan sortera rätt. Har du några förslag på hur vi kan göra det ännu enklare? Hör då gärna av dig till info@bostaderiboras.se.

3 enkla tips för att sortera rätt:

1. Sortera rätt från början
Lägg endast matavfall i den bruna påsen. Plast, brännbart eller annat avfall hör inte hemma där.

2. Förstärk den bruna påsen
Lägg lite hushållspapper eller en bit äggkartong i botten på påsen för att göra den starkare. Undvik att lägga den bruna påsen i en plastpåse.

3. Om du ser felsorterat avfall
Kontakta oss om du upptäcker att något slängts fel i matavfallskärlen, så kan vi ta itu med det.


Tillsammans kan vi minska kostnaderna och skapa en finare och trevligare miljö i våra bostadsområden!